Uutisia

2008 ... 2007 ... 2006 ... 2005 ... 2003 ...

Joulukuu 2005

16.12. aamusta lähdimme linja-autolla Sartesuon Jaanan, hänen koiransa Annin ja oman koirani Omarin kanssa King Toursin järjestämälle matkalle Pietariin. Rajanylitys sujui nopeasti ja matka eteni reippaaseen tahtiin huolimatta lumimyräkästä. Majoittauduimme Prin-hotelliin, joka oli muuten aivan loistava. Lauantai-aamuna 17.12. suunnistimme miljoonakaupungin Pietarin läpi aivan loistavalle näyttelypaikalle: kehät olivat matoilla täysin peitettyjä, ruokaa ja juomaa sai ravintolasta (koiratkin saivat tulla sinne häkkeineen), vessat olivat siistit ja kaikki toimi minuuttiaikataulun mukaisesti!

Omar oli ROP saaden SERTin, CACIBin ja Nevskiy Winner 2005-tittelin, ja Anni oli VSP saaden SERTin, CACIBin (oli muuten viimeinen) ja Nevskiy Winner 2005-tittelin E.Erusalumskajan (Venäjä) ollessa tuomarina. Ryhmän otti E.Bauzhes (Venäjä) ja Omar oli hänen mieleensä, joten niin sitten kiipesimme yhdessä korkeimmalle pallille.

18.12. satoi edelleen lunta. Matkanjärjestäjä huolehti, että saimme pitää hotellihuoneemme aina BIS-kehien alkuun asti, joten meillä oli lepo/shoppailupäivä. Minua jännitti. En osannut enää oikein edes puhua eikä ruoka maittanut. Isot kehät alkoivat jälleen minuutilleen. Hans Müller oli sairastunut, joten BIS:in otti Beancovitch, Sloveniasta. Omar sijottui kolmanneksi. Olin hurjan iloinen. Kotimatka pääsi alkamaan etuajassa. Aamuyöstä 19.12. saavuimme kotiin väsyneinä, mutta niin onnellisina.

Pikkuinen vaalea narttupentu, Yashars Aniiara, kotoisasti Harmi, on muuttamassa meille vuoden vaihteen jälkeen sulostuttamaan viehkeydellään elämäämme. Odotamme malttamattomina ajan kulumista.

Joulukuun 7. päivänä vanha saluki narttumme Khaireddin Qatiim, Deeri, nukkui ikiuneen vain kolme viikkoa 13-vuotissyntymäpäiviensä jälkeen. Deerin elämänlanka katkesi yllättäin sairastumiseen.

Marraskuu 2005

Aika kuluu siivillä. S-pentueeni on näyttänyt kyntensä näyttely- ja juoksuareenoilla. Liia on kaikista ennustuksista huolimatta edelleen hengissä, ilman lääkitystä, villi ja vapaudenkaipuinen (eli karkailee tilaisuuden tullen).

Leevi (Khaireddin Sayid) menehtyi yllättäen 170805 törmätessään juostessaan autoon. Tapahtuma mykisti epäoikeudenmukaisuudessaan meidät. Leevillä oli ollut mahtavan tuloksekas vuosi takanaan. Siltä puuttui enää yksi CACIB ja yksi CACIL, jotta siitä olisi tullut kansainvälinen muoto- ja käyttövalio.

Omar (Khaireddin Sarif) sijoittui Tammsvikin vinttikoirien erikoisnäyttelyssä Ruotsissa lauantain 300705 epävirallisessa näyttelyssä avoimenluokan voittajaksi. PU-kehässä ei sitten valitettavasti tullut menestystä. Sunnuntain 310705 virallinen näyttely toikin sitten lohtua, sillä Omar voitti jälleen avoimen luokan ja veljensä Hussein (Khaireddin Saddam) oli avoimen luokan toinen. Mikä tunne se olikaan minulle, kasvattajalle ja koirien omistajalle! Päivästä tuli täydellinen, kun Omar sijoittui PU-kehässä toiseksi ja sai Ruotsin sertin ja tuli Ruotsin muotovalioksi. Leijuin pilvissä. Ei haitannut sen päivän rankkasateet enää mitään.

Shamali Fasqiya Sadaqa & Khaireddin Sarif

Omarin on tarkoitus ensi keväänä astua ruotsalainen narttu, Shamali Fasqiya Sadaqa. Toivomme tuleville pennuille rakastavia ja harrastavia koteja. Tarkoituksenani on tuoda siitä yhdistelmästä urospentu Suomeen sijoitettavaksi.

Tulevaisuus näyttää kuinka suunnitelmani tulevat toteutumaan.