Nyheter

2008 ... 2007 ... 2006 ... 2005 ... 2003 ...

December 2005

På morgonen 161205 åkte Jaana Sartesuo och hennes hund Anni samt jag och Omar på en Kings Tours bussresa till St Petersburg. Gränsformaliteterna gick smidigt och resan likaså, trots snöstormen. Vi checkade in på hotel Prin, som förresten var alldeles utmärkt. Nästa morgon tog vi oss igenom miljonstaden St Petersburg till till den alldeles ypperliga utställningsplatsen: ringarna hade heltäckande mattor, mat och dryck serverades i en restaurang dit också hundar och burar var välkomna, toaletterna var rena och tidtabellerna stämde perfekt.

Omar var BIR med cert och cacib och titteln Newsky Winner 2005, och Anni blev BIM med cert, sitt sista cacib och samma tittel. Domare var E. Erusalumskaja, Ryssland. Gruppdomare var E. Bauzhes, Ryssland, och gillade Omar, så vi fick kliva upp på den högsta pallen.

Nästa dag snöade det fortfarande. Reseledaren fixade så vi fick hålla våra rum till BIS-tävlingen, så vi hade dagen på oss att vila och shoppa. Jag var nervös. Jag kunde knappt tala och maten smakade inte. BIS-tävlingen började åter i rätt tid. Hans Muller hade insjuknat, så BIS domare var Beancovitch från Slovenien. Omar blev tredje. Jag var överlycklig. Hemresan började i förtid. På morgonnatten 191205 anlände vi hem, trötta men så lyckliga.

Efter nyåret ska en liten salukivalp Yashars Aniiara, "Harmi", få et nytt hem från oss. Vi väntar på henne mycket, och hoppas tiden skulle gå snabbt.

Den sjunde december gick vår gamla "Deeri" (Khaireddin Qatiim) bort. Det var bara tre veckor efter att hon hade fyllt 13 år.

November 2005

Så fort tiden går. Min S-kull har visat framfötterna både i ringen och på springfälten. Liia lever fortfarande, trots alla dystra förväntningar, utan medicinering och vild och frihetsälskande (vilket innebär att hon rymmer ideligen).

Leevi (Khaireddin Sayid) dog plötsligt 170805 då han träffades av en bil. En fruktansvärt orättvis tragedi. Leevi hade ett fantastiskt år bakom sej och behövde bara ett CACIB och ett CACIL för att bli internationell utställnings- och lure-coursing champion.

Omar (Khaireddin Sarif) blev vinnare i öppen klass på Tammsviks inofficiella vinthundsutställning lördagen 300705. Tyvärr placerade han sig inte i BH-ringen. Vi blev dock rikligt tröstade på söndagen 310705 då Omar åter vann i öppen klass, denna gång på den officiella utställningen. Till råga på allt blev hans bror Hussein (Khaireddin Saddam) andra i samma klass. Vilken känsla det var för mig som hundarnas uppfödare och ägare! Dagen var perfekt då Omar blev BH-2, fick cert och blev svensk utställningschampion. Jag var överlycklig. Dagens ösregn kvittade.

Shamali Fasqiya Sadaqa & Khaireddin Sarif

Går allt väl kommer Omar att para den svenska tiken Shamali Fasqiya Sadaqa nästa vår. Vi hoppas valparna hittar kärleksfulla och aktiva hem. Jag planerar att importera en hane från denna kombination till Finland för att placeras hos en fodervärd.

Vi får se hur planerna lyckas.